Sergeja P. Traven
Astrološko svetovanje
Prispevki v medijih
Intervjuji
Astrološke zgoščenke
Kontakt

za vse informacije
pokličite

gsm 040 699 899
DOGODKI, TEČAJI, SEMINARJI

Mala duša in sonce (pravljica), Neale Donald Walsc
21.5.2018

Nekoč, ko še ni bilo časa, je živela mala dušica, ki je rekla Bogu: »Jaz vem, kdo sem!«

Bog je odgovoril: »Čudovito! Kdo pa si?«

Mala duša je zaklicala: »Jaz sem luč!«

»Res je, ti si luč,«se je široko nasmehnil in ji pritrdil Bog.

Mala duša je bila nesrečna, odkrila je ravno to, kar želijo odkriti vse duše v nebeškem kraljestvu. »Hej,« je dejala, »to je čudovito.«

Kmalu pa vedeti kdo je, ni bilo dovolj. V notranjosti je začutila nemir in hotela je postati, kdor je bila. Spet je odšla k Bogu (kar sploh ni slaba ideja za vse duše, ki bi rade postale, kar so) in rekla: »Pozdravljen Bog. Ali bi zdaj, ko vem, kdo sem, bilo prav, da to tudi sem?«

»Hočeš reči, da bi rada postala to, kar že zdavnaj si?« je vprašal Bog.

»No ja,« je rekla mala duša, »eno je vedeti, kdo sem, drugo pa to v resnici biti. Rada bi občutila, kako je biti luč.«

»Ampak ti si vendar že luč,« je ponovil Bog in se ponovno nasmehnil.

»Ja, ampak jaz bi rada vedela, kako se občuti biti luč,« je zajokala mala duša.

»No ja,« se je nasmehnil Bog, » to bi si že lahko mislil. Ti si bila vedno pustolovska.« Bog se je zresnil. »Tu je še nekaj …«

»Kaj pa?« je vprašala mala duša.

»No, nič drugega ne obstaja kot luč. Veš, nič drugega nisem ustvaril kot to, kar si. Zato zate ni tako preprosto izkusiti, kar si, če ni ničesar, kar ne bi bila.«

»Kako? » je zbegano vprašala mala duša.

»Predstavljaj si to tako,« je dejal Bog, »ti si kot sijaj sveče na soncu. Poleg tebe je še milijone sveč, ki skupaj s tabo tvorijo sonce. Toda sonce brez tebe ne bi bilo sonce. Ne bi bilo sonce brez katerekoli od teh sveč, ker ne bi moglo tako svetlo sijati. Kako boš torej spoznala sebe kot luč, če si povsod obdana z lučjo, to je torej vprašanje.«

»No ja, ti si Bog, pa si kaj domisli,« je predrzno rekla mala duša.

»Prav imaš,« se je spet nasmehnil Bog. »Sem se že spomnil. Ker ne moreš videti svoje luči, ko si obdana z lučjo, te bomo ogrnili s temo.«

»Kaj pa je tema?« je vprašala mala duša.

Bog je odgovoril: «Tema je to, kar ti nisi.«

»Ali me bo teme strah?« je zaklicala mala duša.

»Samo, če boš tako izbrala. V resnici ni ničesar, česar bi se morali bati, razen če se sama odločiš, da je. Veš, strah si le sami izmislimo,« je odgovoril Bog.

»O,« je pokimala mala duša in se že bolje počutila.

»Da bi nekaj sploh izkusili, se mora pojaviti ravno nasprotje tega,« ji je razložil Bog. »To je veliko darilo,« je dejal, »kajti brez tega ne bi nikoli zvedeli, kako nekaj v resnici je. Ne bi poznala toplote brez mraza, zgoraj ne brez spodaj, hitrega ne brez počasnega. Spoznali ne bi levice brez desnice, tukaj ne brez tam, zdaj ne brez takrat. In ko boš obdana s temo, ne stiskaj pesti, ne dvigaj glasu in ne preklinjaj teme. Bodi raje luč v temi, kot da se nanjo jeziš. Tako boš vedela, kdo v resnici si in tudi vsi ostali bodo vedeli. Dopusti svoji luči svetiti tako močno, da bodo vsi spoznali, da si nekaj posebnega.«


NEALE DONALD WALSCH
21.5.2018


NIČ NE POTREBUJEM,

NE ZAHTEVAM

 

IN NE PRIČAKUJEM OD TEBE ( OD VAS...)!


ZVEZDANA  Neale Donald Walsch, 1. del, ob 21.45 na TV SLO 2  Priznani ameriški pisec in mislec, avtor svetovnih knjižnih uspešnic, Pogovori z Bogom....

 https://www.facebook.com/Televizija.Slovenija/videos/1807039119360622/

 

 

ZVEZDANA: Neale Donald Walsch, 2. del / 21.35 / TV SLO 2 
S svetovno priznanim ameriškim piscem se bo 
Zvezdana pogovarjala o tem, kako prepoznati svoje resnično bistvo, kako ravnati ob bolečih življenjskih izkušnjah, o pasteh novodobne duhovnosti in o tem, kako zaživeti bolj srečno življenje. 

https://www.facebook.com/RTV.SLOVENIJA/videos/1816155165115684/LUNINE FAZE
21.5.2018

MAJ

8.5. ob 04:09, zadnji krajec, 17º 27’ Vodnarja
15.5. ob 13:48, mlaj, 24º 36’ Bika
22.5. ob 05:49, prvi krajec, 1º 3’ Device
29.5. ob 16:20, polna Luna, 8º 10’ Strelca


CD 26.10.2017 REGENERACIJA
25.10.2017


 · V A B L J E N  I  
OKT26.

Čet 19:00 · Cankar Centre · Ljubljana, Central Slovenia Statistical Region


po živahnem in viharnem poletju je čas za dobre odgovore, z nami je spet ŽARENJE NOVIH ENERGIJ:
Kaj je za vas najtežje prav zdaj? Odnosi? Premagovanje starih navad? Različni časovni pasovi, po katerih se gibljemo moški in ženske? Razumevanje? Razumevanje sebe, drugih, resnice, dopuščanje, da jo vsakdo vidi po svoje? Škripanje delov telesa ali misli?
Zato bomo v četrtek, 26. 10., ob 19. uri v Kosovelovi dvorani CD načeli res aktualno tematiko - MOJA REGENERACIJA: ŽENSKE TAKO, MOŠKI PA ...TAKO
ŽENSKA V KRIZI SREDNJIH LET
18.10.2017
ŽENSKA V KRIZI SREDNJIH LET

Poznate astrološke aspekte krize srednjih let?

Vsi aspekti so usmerjeni k temu, da se človek obrne navznoter in začne poslušati in sprejemati sebe, zdajšnja generacija doživlja te aspekte najbolj intenzivno med 36 in 43 letom ... ni jih malo, ki se v tem obdobju ločijo,  podajo na pot duhovnega raziskovanja,odkrijejo umetniške talente ..

»Hormonsko dogajanje v obdobju menopavze, preko povezave med jajčniki in možgani, sovpada s krizo srednjih let v luči psihološke astrologije«.

Obdobje prehoda v menopavzo žensko pokliče, da si vzame pavzo kot že ponuja pomen samega imena menopavza. Usmerjenost v zunanji svet, s skrbjo za druge, ki prevladuje pod vplivom hormonskih procesov v prvi polovici življenja, se v drugi polovici življenja ženske, pod vplivom spremenjenih hormonskih pretokov preusmeri iz okolice v njeno notranjost, da se preklopi na notranjo modrost in intuicijo. Da si vzame čas zase in se obrne vase, da se aktivira, ji pomaga moški hormon testosteron, ki je kljub upadu koncentracije v menopavzi, prevladujoč nad estrogenom in progesteronom, ki prevladujeta v prvi polovici življenja.

Sklepam, da gre za proces, ki je enak in sočasen Jungovi individuaciji, ko se obračamo vase,       k sebstvu, k svojemu najvišjemu cilju življenja.

Stanje hormona testosterona, ki ženski pomaga pri aktivaciji v proces zase in vase, povezujem z dejstvom, da ženska aktivira svojega animusa iz nezavednega v zavedno, ga poveže z animo.

 »V jeziku mita ima ženska poleg ženske narave, ki jo veže na simboliko noči, lune, vode, pretakanja, spreminjanja oblike, močnega privlačevanja, nosečnosti in cikličnega rojevanja, tudi animus, arhetip vesoljskih moških sil. V ženski se mora prebuditi zato, da jo varuje ter ji pomaga spoštovati in ji pomaga uveljaviti ženskost z drugačno, izbrušeno in zaostreno silo«. je zapisala Alenka Rebula.

V prvi fazi hormon estrogen žensko usmerja navzven (folikularna faza), hormon progesteron (lutelna faza) pa navznoter, k njeni modrosti, k intuiciji. Prevladuje zavestni del,                      usmerjenost navzven.

V obdobju menopavze prihaja do hormonskih nihanj, vendar je težnja po ravnovesju, težnja med notranjim in zunanjim, ki je vzporednica procesu združevanja zavednega z nezavednim.

Dr. Northurp je zapisala, da so spremembe v menopavzi iskre, ki zanetijo spremembe v sečnih režnjih možganov, kjer so središča za intuitivnost in izostrijo žensko intuitivnost.

Vsa potlačena čustva, občutja (temni deli, senca), ki so potisnjena v ženski skozi celo prvo fazo in še dlje, privrejo na dan v obliki jeze, razdražljivosti, obupa, depresije in ostalih negativnih čustvenih ter tudi telesnih oblik, na različne načine

Če hoče ženska naprej v procesu, naprej v razvoju, se mora z njimi soočiti in jih očistiti.

Dogaja se preobrazba, transformacija plutonskega tranzita, ki je v luči psihološke astrologije vhod ali začetek v proces krize srednjih let. Preobrazba skozi plutonsko očiščenje, je pogoj, da se lahko zgodi naslednja faza odplaknitve pri tranzitu Neptuna. Izguba, žalovanje, slovo so izrazi, ki jih doživlja ženska ob prehajanju v menopavzo. Kljub temu, da v sebi globoko, intuitivno čuti, da se v njej dogaja proces nečesa novega,večjega in pomembnejšega, se mora od starega posloviti in žalovati. Da se lahko rodi na novo je potrebna izguba, žrtvovanje, odpoved nečesa ali nečemu.

Šele, ko ženska razume in sprejme svoje stanje, ki predstavlja tudi omejitve Saturna (proces reprodukcije se končuje, staranje, prazno gnezdo, občutek praznine), se lahko osvobodi in z Uransko iniciacijo aktivira novo življenjsko energijo, ki jo pomladi in regenerira. Na koncu se zgodi Kironski povratek, združitev nezavednega z zavednim, iz notranje neozdravljive bolečine, ji prinese moč šamanke.

Ženska je osvobojena, na novo rojena čez vse procese transformacije in razvija v sebi na novo odkrite sposobnosti tudi s procesom prebujene inferiorne funkcije ter lahko seje seme modrosti za nadaljnje rodove."


PET JOGIJSKIH VAJ ZA HRBTENICO
29.3.2017


Pretegnimo našo hrbtenico, ki preveč sedi, z naslednjimi jogijskimi asanami. 

Najdite miren prostor (lahko tudi v naravi), položite podlogo na tla in pričnite. Vadite pozorno in počasi ter s pozornostjo na dih, občutite, kako vsaka asana vpliva na vaše telo. Uživajte v svojem telesu!

1. Kobra

Ulezite se na trebuh in brado uprite v tla. Položite dlani ob ramenih na tleh, medenico pritisnite k tlom. Oprite se na roke in dvignite zgornji del telesa, komolci so ob trupu. Poglejte navzgor. Zadržite dih. V položaju vztrajajte dokler se počutite prijetno, nato se vrnete v začetni položaj na tla. Nekajkrat ponovite. 

2. Monteverest

Sedite na kolenih. Ob vdihu se dvignete v poklek. Ob izdihu položite dlani na tlah. Oprite se na roke in prste na nogah. Glejte v popek. Dihajte normalno in vztrajate, dokler se počutite prijetno. Ob izdihu položite kolena na tla, ob vdihu pokleknite in ob izdihu se vrnite v začetni položaj.  Ponovite trikrat. 

3. Kamela

Pričnete tako, da sedite na kolenih. Ob vdihu predročite roke pred seboj, dvignete zadnjico, se nagnete nazaj in rokami primete stopala ali pete. Roke so iztegnjene, glava visi vznak in gledate navzgor. Vztrajajte približno 1 minuto, nato se vrnete v začetni položaj. Ponovite še enkrat. 

4. Lok

Ta vaja poleg vpliva na hrbtenico, vpliva tudi na trebušno votlino, saj lepo zmasira organe in pospeši prebavo. 

Lezite na trebuh. Ob vdihu noge pokrčite v kolenih in se primite za gležnje, dvignite glavo, trup in stegna. Poglejte navzgor. Teža je na trebuhu. Zadržite dih in vztrajajte, dokler vam je prijetno, nato se vrnete v začetni položaj. Ponovite trikrat. 

5. Trikotnik

Stojite v razkoraku. Ob vdihu odročite roke v višini ramen. Ob izdihu se sklonite v desno, tako da z desno roko dotaknete desnega stopala, levo roko pa dvignite navpično, dlan je obrnjena naprej in poglejte v njo. Ob vdihu se počasi vzravnajte in ponovite v nasprotni smeri. Ponovite trikrat na vsako stran.

Asane po sistemu Joga v vsakdanjem življenju.


ČAS ZA TELO DRŽA, HRBTENICA, BOLEČINA
29.3.2017

salabhasana-vaja-za-hrbet

Vaja kobilice (tudi salabhasana) je odlična poza za krepitev hrbtenice in trebušnih mišic.

Ste preživeli večino dneva v sedečem položaju? Razgibajte svojo hrbtenico s to preprosto vajo. 

Korak 1:

Uležite se na trebuh, dlani počivajo ob telesu na tleh blizu bokov. 

Korak 2:

Čelo počiva na tleh, vrat je sproščen, glavo lahko obrnete tudi na stran.

Korak 3:

Z vdihom dvignemo glavo, prsni koš in noge ter roke. Roke naj bodo vzporedne s tlemi. Noge zravnane. Glejte naravnost. Če je vrat preveč napet, poglejte proti tlemi.

Korak 4:

Držite pozo nekaj vdihov in izdihov ter se počasi spustite nazaj proti podlagi. Vajo nekajkrat ponovimo.


DPPAS
15.2.2017

Društvo DPPAS
Društvo Profesionalnih Psiholoških Astrologov Slovenije

 

Spremljajte nas na  http://www.dppas.com/


KONTAKTNI OBRAZEC LEVO
01.10.2016

NE DELUJE PRAVILNO, ZATO NANJ NE MOREM ODZIVATI.
ŽELITE IZVEDETI VEČ.....POZOR NE DELUJE.

Lahko mi pišete na :
sergeja.p.traven@gmail.com

sergeja.p.traven@telemach.net© 2006 sergeja.net | izdelava spletne strani: net-paket.com