Sergeja P. Traven
Astrološko svetovanje
Prispevki v medijih
Intervjuji
Astrološke zgoščenke
Kontakt

za vse informacije
pokličite

gsm 040 699 899
DOGODKI, TEČAJI, SEMINARJI

CD 26.10.2017 REGENERACIJA
25.10.2017


 · V A B L J E N  I  
OKT26.

Čet 19:00 · Cankar Centre · Ljubljana, Central Slovenia Statistical Region


po živahnem in viharnem poletju je čas za dobre odgovore, z nami je spet ŽARENJE NOVIH ENERGIJ:
Kaj je za vas najtežje prav zdaj? Odnosi? Premagovanje starih navad? Različni časovni pasovi, po katerih se gibljemo moški in ženske? Razumevanje? Razumevanje sebe, drugih, resnice, dopuščanje, da jo vsakdo vidi po svoje? Škripanje delov telesa ali misli?
Zato bomo v četrtek, 26. 10., ob 19. uri v Kosovelovi dvorani CD načeli res aktualno tematiko - MOJA REGENERACIJA: ŽENSKE TAKO, MOŠKI PA ...TAKO
ŽENSKA BOGINJA Barbara Walker
18.10.2017

"Ženska, spomni se. Spomin prebiva globoko v tvojem umu, v tvoji krvi, v tvoji življenje-dajajoči temi. Sezi dol k njemu in ga prinesi na plano.

Spomni se časa, preden je moški začel šteti čas. Spomni se časa, ko je bila ženska svet in svet je bil ženska. Spomni se časa, ko je vsaka mama ustanovila svoj klan, vodila svoje otroke, uveljavila smernice vedenja za svoje ljubimce in posedovala dom, ki se je prenesel na njene hčerke. Spomni se časa, ko so Materini zakoni moškim prepovedovali nasilje do drugih, še posebej do žensk in otrok. Spomni se časa, ko je bilo posilstvo nepoznano, saj se je vsako spolno srečanje zgodilo po izbiri ženske. Spomni se časa, ko si moški niso drznili lastiti si kateregakoli od aspektov ekonomskih, političnih, spolnih ali reproduktivnih dejavnosti ženske, temveč so častili ženske, ker so rojevale in negovale človeško raso ...

Spomni se, da je le ženska ... imela pravico uveljavljati modre zakone v dobrobit prihodnjim generacijam. Spomni se, da je le ženska poznala misterije življenja in smrti, zdravljenja in prekletstva. Spomni se svetišč, ki so jih postavile naše prvobitne prednice. Spomni se vélikih templjev, kjer so prebivale svečenice in pomagale ljudem. Spomni se, da je bil svet v miru, ker je bilo moškim prepovedano ubijati ...

Spoznaj ... da je resnična osnova človeškega življenja Ženska. Spomni se svoje Boginje.

Ženska, spomni se."

Barbara Walker


DIVJA ŽENSKA - PRISTNA - NARAVNA- SPONTANA
18.10.2017

To je namenjeno vsem ženskam, ki imajo raje kot visoke pete, občutek zemlje pod bosimi nogami.

Kreativnim boginjam, ki skupaj s soncem, luno, vetrom in zvezdami na nebu uresničujejo svoje sanje, vsak dan, naj bo dež ali sonce.

Za ženske, ki od časa do časa rajši izberejo svoje srce.

Ploskam vam, z vsakim delčkom sebe.

Jaz sem ti.

Smo močne in zmedene, magične in nore – zavedamo se, da je naš namen tukaj veliko večji.

Nikoli ne bomo srečne v sijoči beli kuhinji z rožnatim predpasnikom, urejeno figo in skrbno nanešeno rozasto šminko, ki dopolnjuje neiskren nasmeh, igranje popolne vloge žene, punce ali mame.

Naše srce se duši. Naša duša kriči.

Nikoli ne bomo srečne v sivih pisarnah in tam, kjer ni možnosti dihanja svežega zraka z vonjem zemlje, trave in sladkobe češnjevih cvetov.

Nikoli ne bomo zadovoljne s srkanjem šampanjca, oblečene po zadnji visoki modi, medtem ko kramljamo površinsko med seboj, kako postati bolj suha, kaj skuhati in kaj narediti, da nas bo moški ljubil.

Briga nas!

Želimo se pogovarjati o naši duši. O resnici. O magičnosti. O smrti. O bolečini. O srcu Zemlje, ki razpada.

 

Želimo stati pokončno v vetru, ki nam razmrši pričesko. Pa kaj. Tu smo z višjim namenom.

Boleče dolgo smo zanikale svojo resnico.

Poskušale smo in poskušale strpati svoja divja krila in svobodno srce v ozki plastični predal tega, kar “naj” bi bile.

Kako zelo smo spodletele. Zakaj se trudimo z nekakšnimi majhnimi "lepimi" življenji, ki nam, iskreno, niti niso všeč?

Običajno ni za nas. Nenavadno – za to smo tu.

Naš namen je, da se zlijemo z luno, jokamo z dežjem, vstajamo z oseko in sijemo z vsakim žarkom sonca. 

Naš namen je, da tečemo po polnih ulicah z ljubeznijo v srcih ter plešemo v ritmu Zemlje.

Naš namen je, da ustvarjamo umetnosti, ki bodo navdihinila žalostna srca in jih odprla.

Naš namen je, da odpremo usta proti levji glavi v najbolj nepričakovanih trenutkih.

Naše sanje, vizije in poslantvo morajo biti vedno na prvem mestu.

Vedno.

Ker nismo tu, da bi igrale stranske in majhne vloge, da bi bile vljudne, ugajale ljudem, bile plastične lutke in barbike brez srca in svojega uma.

Tukaj smo zato, da naredimo valove, lovimo sanje, se postavimo zase in za svoje otroke - kot mama levinja!

Tukaj smo zato, da živimo iz globin naše duše.

Zakaj še naprej zanikati sebe?

Posežimo globoko pod svojo kožo in okusimo reko magije, ki teče po naši krvi.

Znebimo se zadušljiih življenj, ki nikoli niso bila naša. Življenj, ki smo jih z opranimi možgani pričele tolerirati, a so počasi ubijala našo dušo.

Sklenimo pakt z našim srcem – obljubo, da bomo vedno poslušale notranjo iskro magije, resnice in ognja, ki ne mora biti več utišana, niti za minuto več.

Obljubimo si, da bomo častile, kdor v resnici smo.

Da bomo sila in izvor svetlobe, ljubezni in svete moči.

Naš namen obstoja je veliko večji, kot si mislimo.

Dovolj je trpanja v vloge, ki ne bodo nikoli potešile naših žejnih duš. Nikoli ne bomo ustrezale. To ni naš namen. Naša krila ne gredo čez vrata.

Naše sanje, vizije in poslanstvo so na prvem mestu. Vedno.

Oglasi se torej, ko te duša kliče kot volk.

Ne dovoli, da tvoja krila žalostno ležijo na tleh.

Ne dovoli, da tvoj živobarven duh zbledi v sivino.

Naj tvoje poslanstvo ne leži zmečkano v košu za smeti.

Ne živi življenja, katerega misliš, da bi “morala” – po pravilih.

Živi življenje, zaradi katerega ti srce bije hitreje.

Pojdi. Najdi se. Skoči na konja. Odkrij svoje talente. Deli svojo čarobnost s svetom. Pojdi. Zdaj.

Ne zadovolji se z napol praznim življenjem. Ne zadovolji se z dobrim. Ne zadovolji se z ničimer, kar je običajno.

Oh, draga divja ženska. Pojdi.


ŽENSKA V KRIZI SREDNJIH LET
18.10.2017
ŽENSKA V KRIZI SREDNJIH LET

Poznate astrološke aspekte krize srednjih let?

Vsi aspekti so usmerjeni k temu, da se človek obrne navznoter in začne poslušati in sprejemati sebe, zdajšnja generacija doživlja te aspekte najbolj intenzivno med 36 in 43 letom ... ni jih malo, ki se v tem obdobju ločijo,  podajo na pot duhovnega raziskovanja,odkrijejo umetniške talente ..

»Hormonsko dogajanje v obdobju menopavze, preko povezave med jajčniki in možgani, sovpada s krizo srednjih let v luči psihološke astrologije«.

Obdobje prehoda v menopavzo žensko pokliče, da si vzame pavzo kot že ponuja pomen samega imena menopavza. Usmerjenost v zunanji svet, s skrbjo za druge, ki prevladuje pod vplivom hormonskih procesov v prvi polovici življenja, se v drugi polovici življenja ženske, pod vplivom spremenjenih hormonskih pretokov preusmeri iz okolice v njeno notranjost, da se preklopi na notranjo modrost in intuicijo. Da si vzame čas zase in se obrne vase, da se aktivira, ji pomaga moški hormon testosteron, ki je kljub upadu koncentracije v menopavzi, prevladujoč nad estrogenom in progesteronom, ki prevladujeta v prvi polovici življenja.

Sklepam, da gre za proces, ki je enak in sočasen Jungovi individuaciji, ko se obračamo vase,       k sebstvu, k svojemu najvišjemu cilju življenja.

Stanje hormona testosterona, ki ženski pomaga pri aktivaciji v proces zase in vase, povezujem z dejstvom, da ženska aktivira svojega animusa iz nezavednega v zavedno, ga poveže z animo.

 »V jeziku mita ima ženska poleg ženske narave, ki jo veže na simboliko noči, lune, vode, pretakanja, spreminjanja oblike, močnega privlačevanja, nosečnosti in cikličnega rojevanja, tudi animus, arhetip vesoljskih moških sil. V ženski se mora prebuditi zato, da jo varuje ter ji pomaga spoštovati in ji pomaga uveljaviti ženskost z drugačno, izbrušeno in zaostreno silo«. je zapisala Alenka Rebula.

V prvi fazi hormon estrogen žensko usmerja navzven (folikularna faza), hormon progesteron (lutelna faza) pa navznoter, k njeni modrosti, k intuiciji. Prevladuje zavestni del,                      usmerjenost navzven.

V obdobju menopavze prihaja do hormonskih nihanj, vendar je težnja po ravnovesju, težnja med notranjim in zunanjim, ki je vzporednica procesu združevanja zavednega z nezavednim.

Dr. Northurp je zapisala, da so spremembe v menopavzi iskre, ki zanetijo spremembe v sečnih režnjih možganov, kjer so središča za intuitivnost in izostrijo žensko intuitivnost.

Vsa potlačena čustva, občutja (temni deli, senca), ki so potisnjena v ženski skozi celo prvo fazo in še dlje, privrejo na dan v obliki jeze, razdražljivosti, obupa, depresije in ostalih negativnih čustvenih ter tudi telesnih oblik, na različne načine

Če hoče ženska naprej v procesu, naprej v razvoju, se mora z njimi soočiti in jih očistiti.

Dogaja se preobrazba, transformacija plutonskega tranzita, ki je v luči psihološke astrologije vhod ali začetek v proces krize srednjih let. Preobrazba skozi plutonsko očiščenje, je pogoj, da se lahko zgodi naslednja faza odplaknitve pri tranzitu Neptuna. Izguba, žalovanje, slovo so izrazi, ki jih doživlja ženska ob prehajanju v menopavzo. Kljub temu, da v sebi globoko, intuitivno čuti, da se v njej dogaja proces nečesa novega,večjega in pomembnejšega, se mora od starega posloviti in žalovati. Da se lahko rodi na novo je potrebna izguba, žrtvovanje, odpoved nečesa ali nečemu.

Šele, ko ženska razume in sprejme svoje stanje, ki predstavlja tudi omejitve Saturna (proces reprodukcije se končuje, staranje, prazno gnezdo, občutek praznine), se lahko osvobodi in z Uransko iniciacijo aktivira novo življenjsko energijo, ki jo pomladi in regenerira. Na koncu se zgodi Kironski povratek, združitev nezavednega z zavednim, iz notranje neozdravljive bolečine, ji prinese moč šamanke.

Ženska je osvobojena, na novo rojena čez vse procese transformacije in razvija v sebi na novo odkrite sposobnosti tudi s procesom prebujene inferiorne funkcije ter lahko seje seme modrosti za nadaljnje rodove."


PET JOGIJSKIH VAJ ZA HRBTENICO
29.3.2017


Pretegnimo našo hrbtenico, ki preveč sedi, z naslednjimi jogijskimi asanami. 

Najdite miren prostor (lahko tudi v naravi), položite podlogo na tla in pričnite. Vadite pozorno in počasi ter s pozornostjo na dih, občutite, kako vsaka asana vpliva na vaše telo. Uživajte v svojem telesu!

1. Kobra

Ulezite se na trebuh in brado uprite v tla. Položite dlani ob ramenih na tleh, medenico pritisnite k tlom. Oprite se na roke in dvignite zgornji del telesa, komolci so ob trupu. Poglejte navzgor. Zadržite dih. V položaju vztrajajte dokler se počutite prijetno, nato se vrnete v začetni položaj na tla. Nekajkrat ponovite. 

2. Monteverest

Sedite na kolenih. Ob vdihu se dvignete v poklek. Ob izdihu položite dlani na tlah. Oprite se na roke in prste na nogah. Glejte v popek. Dihajte normalno in vztrajate, dokler se počutite prijetno. Ob izdihu položite kolena na tla, ob vdihu pokleknite in ob izdihu se vrnite v začetni položaj.  Ponovite trikrat. 

3. Kamela

Pričnete tako, da sedite na kolenih. Ob vdihu predročite roke pred seboj, dvignete zadnjico, se nagnete nazaj in rokami primete stopala ali pete. Roke so iztegnjene, glava visi vznak in gledate navzgor. Vztrajajte približno 1 minuto, nato se vrnete v začetni položaj. Ponovite še enkrat. 

4. Lok

Ta vaja poleg vpliva na hrbtenico, vpliva tudi na trebušno votlino, saj lepo zmasira organe in pospeši prebavo. 

Lezite na trebuh. Ob vdihu noge pokrčite v kolenih in se primite za gležnje, dvignite glavo, trup in stegna. Poglejte navzgor. Teža je na trebuhu. Zadržite dih in vztrajajte, dokler vam je prijetno, nato se vrnete v začetni položaj. Ponovite trikrat. 

5. Trikotnik

Stojite v razkoraku. Ob vdihu odročite roke v višini ramen. Ob izdihu se sklonite v desno, tako da z desno roko dotaknete desnega stopala, levo roko pa dvignite navpično, dlan je obrnjena naprej in poglejte v njo. Ob vdihu se počasi vzravnajte in ponovite v nasprotni smeri. Ponovite trikrat na vsako stran.

Asane po sistemu Joga v vsakdanjem življenju.


ČAS ZA TELO DRŽA, HRBTENICA, BOLEČINA
29.3.2017

salabhasana-vaja-za-hrbet

Vaja kobilice (tudi salabhasana) je odlična poza za krepitev hrbtenice in trebušnih mišic.

Ste preživeli večino dneva v sedečem položaju? Razgibajte svojo hrbtenico s to preprosto vajo. 

Korak 1:

Uležite se na trebuh, dlani počivajo ob telesu na tleh blizu bokov. 

Korak 2:

Čelo počiva na tleh, vrat je sproščen, glavo lahko obrnete tudi na stran.

Korak 3:

Z vdihom dvignemo glavo, prsni koš in noge ter roke. Roke naj bodo vzporedne s tlemi. Noge zravnane. Glejte naravnost. Če je vrat preveč napet, poglejte proti tlemi.

Korak 4:

Držite pozo nekaj vdihov in izdihov ter se počasi spustite nazaj proti podlagi. Vajo nekajkrat ponovimo.


DPPAS
15.2.2017

Društvo DPPAS
Društvo Profesionalnih Psiholoških Astrologov Slovenije

 

Spremljajte nas na  http://www.dppas.com/


KLUB IPAL 1.3.2017
15.2.2017

Klub psiholoških astrologov

V okviru Instituta za psihološko astrologijo in psihoanalizo Ljubljana deluje Klub psiholoških astrologov, ki je odprtega tipa. Član lahko postane vsak, ki ga zanimajo teme povezane s psihološko astrologijo in psihoanalizo.

Klubska srečanja so namenjena pogovoru o različnih temah, ki se odpirajo pri spoznavanju psihološke astrologije in sproščenemu druženju. Na srečanjih lahko samo poslušate, nekaj poveste, se smejete, razpravljate, nasprotujete ali pritrjujete. Lahko prosite za pomoč, podelite nasvet ali dva, kaj povprašate ali odgovorite. Klubovci ustvarjamo sproščene in enakopravne odnose.

Vabljeni k soustvarjanju klubskih večerov.

Informacije in prijave pri predsednici kluba, Sergeji P. Traven:

T: 040 699 899

E: sergeja.p.traven@telemach.net


KONTAKTNI OBRAZEC LEVO
01.10.2016

NE DELUJE PRAVILNO, ZATO NANJ NE MOREM ODZIVATI.
ŽELITE IZVEDETI VEČ.....POZOR NE DELUJE.

Lahko mi pišete na :
sergeja.p.traven@gmail.com

sergeja.p.traven@telemach.net© 2006 sergeja.net | izdelava spletne strani: net-paket.com